zp about

De passie voor schilderen zat er bij Annelies al vroeg in en ca. 18 jaar geleden is zij lessen gaan volgen om haar persoonlijke stijl te ontwikkelen.  Annelies zit niet om inspiratie verlegen, ideeën zijn naar haar mening overal te vinden. Er gebeurt altijd iets in je omgeving wat pakkend is en de moeite waard is,  ook al valt het niet meteen op of lijkt het onbeduidend. De natuur is letterlijk een oneindige inspiratiebron, evenals mensen in al hun hoedanigheden.

De stijl van schilderen is over het algemeen ingetogen, semi-figuratief, aansluitend bij het vaak verhalende element van het onderwerp. Te vergelijken met het beeld dat je nét niet te pakken krijgt met een camera, omdat het totale moment van sfeer, gevoel en ruimte ontbreekt. Annelies streeft ernaar juist dat complete beeld weer te geven, zodat de werkelijkheid op doek nét iets meer biedt en vertaald kan worden naar eigen ervaringen.
Om dit te verwezenlijken, schildert Annelies graag met acrylverf, niet alleen vanwege de snelle droogtijd, maar vooral ook vanwege de veelzijdigheid en de combinatiemogelijkheden met andere materialen. Het experimenteren daarmee blijft een uitdaging, maar het schilderen vormt de basis. Werken naar de juiste compositie, vorm of kleur: het is bij haar altijd een proces van laag over laag werken, wegpoetsen, veranderen en weer toevoegen. Het kost tijd voor een werk af is en ook tijd om datzelfde werk los te laten.

Annelies is geboren en getogen in het Brabantse Oosterhout. Opleiding: pedagogische academie en de opleiding Psychologisch-pedagogisch assistent. Momenteel werkzaam binnen de jeugdzorg en op een praktijkschool voor moeilijk lerende kinderen. Tijdens de opleiding aan de pedagogische academie heeft zij specialisatie tekenen gedaan. Vanaf 1998 lessen gevolgd bij kunstenaar Marlies Verda. Samen met haar heeft Annelies een leergang ‘emotie in een zelfportret’ opgezet en uitgevoerd bij kinderen tot ca. 12 jaar op een Boddaert centrum. Ook zijn er door haar maandelijkse sessies modeltekenen/ schilderen georganiseerd en gecoördineerd. Tot 2008 was zij lid van de schildersgroep ‘artXtra’, daarna fuseerde deze groep met KUNSTMEER, die zich als doel stelde de beleving van kunst te ontwikkelen en elkaar te inspireren. Tot 2013 is deze groep begeleid en gestuurd door kunstenaar Marlies Verda. Vanaf 2013 gaat Kunstmeer als zelfstandige groep verder.
Door de jaren heen heeft Annelies diverse workshops / cursussen gevolgd om zich verder te ontwikkelen en te werken aan verdieping in haar werk.