Annelies is geboren en getogen in het Brabantse Oosterhout. Opleiding: pedagogische academie en de opleiding Psychologisch medewerker. Ze was werkzaam binnen de jeugdzorg en op een praktijkschool voor moeilijk lerende kinderen. Tijdens de opleiding aan de pedagogische academie heeft zij specialisatie tekenen gedaan.

Vanaf 1998 lessen gevolgd bij kunstenaar Marlies Verda. Samen met haar heeft Annelies een leergang 'emotie in een zelfportret' opgezet en uitgevoerd bij kinderen tot ca. 12 jaar op een Boddaert centrum. Annelies heeft maandelijkse sessies modeltekenen/ schilderen georganiseerd en gecoördineerd.

Tot 2008 was zij lid van de schildersgroep ‘artXtra’, daarna fuseerde deze groep met KUNSTMEER, die zich als doel stelde de beleving van kunst te ontwikkelen en elkaar te inspireren. Tot 2013 is deze groep begeleid en gestuurd door kunstenaar Marlies Verda. Vanaf 2013 gaat Kunstmeer als zelfstandige groep verder.

Door de jaren heen heeft Annelies met regelmaat diverse workshops / cursussen gevolgd met als doel te komen tot betere technieken en verdieping van het werk. Onlangs heeft zij een kunsttraject afgerond bij academie Filarski.