Annelies woont in het Brabantse Oosterhout. Na de opleiding aan de Pedagogische Academie (met onderwijsakte en  specialisatie in tekenen) en na een opleiding tot PPA werkte zij als psychologisch medewerker in jeugdzorg en op een praktijkschool. 

De passie voor tekenen/schilderen is er altijd geweest en vanaf 1998 is Annelies lessen gaan volgen bij beeldend kunstenaar Marlies Verda. Samen met haar heeft Annelies een leergang 'emotie in een zelfportret' opgezet en uitgevoerd bij kinderen tot ca. 12 jaar op een Boddaert centrum. Annelies heeft maandelijkse sessies modeltekenen/ schilderen georganiseerd en gecoördineerd.

Tot 2008 was zij lid van de schildersgroep ‘artXtra’, daarna fuseerde deze groep met KUNSTMEER, die zich als doel stelde de beleving van kunst te ontwikkelen en elkaar te inspireren. Tot 2013 is deze groep begeleid en gestuurd door kunstenaar Marlies Verda. Vanaf 2013 gaat Kunstmeer als zelfstandige groep verder.

Door de jaren heen heeft Annelies met regelmaat workshops / cursussen gevolgd gericht op verdieping in haar werk en het verbeteren en ontwikkelen van de techniek. Onlangs heeft zij een kunsttraject afgerond bij academie Filarski en een coaching traject gevolgd aldaar.